Informatiepagina        

     Autobedrijf de Vrij 

                                               

      

 

Autobedrijf De Vrij  CitroŽn specialist sinds 1974 in Leeuwarden e.o. in Friesland !!! 

Aangesloten bij  RDC / ROB (lease) en RDW erkend

Tevens zijn wij gespecialiseerd in autoīs met automaat ! ! !

   

 

 

       Speciaal in:

 • CitroŽn       
 • Peugeot
 • Renault
 • Natuurlijk ook sterk in elk ander merk ! !               

     

   

Sales
Wij verzorgen voor u:      

 

 • In- en verkoop van nieuwe en gebruikte  personen-  en bedrijfsautoīs  (alle merken)
 • Oldtimers en Legervoertuigen
 • Financieringen   (aangesloten bij AFIC BV )

Aftersales
Onze werkplaats activiteiten zorgen voor het comfortabel en veilig op de weg houden van uw auto en met de bijna 40 jaar ervaring bent u bij ons gewoon op het juist adres !!!

De activiteiten zijn onder andere:

 • Onderhoud en reparaties voor elk type auto
 • APK keuringen, voor personen- en lichte bedrijfsauto's
 • Storing Diagnose met moderne uitleescomputer van Delphi en Proxia
 • Banden montage / balanceren en uitlijnen
 • Inbouw van audio, carkits, cruise control en navigatie, trekhaken etc.
 • Complete schade afhandeling
 • Complete Aircoservice en diagnose en reparaties
 • Ruitreparaties en vervanging
     
 

 

                                                                   

 

De APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring voor personenauto`s en bedrijfsautoīs,  voor benzine auto's is de 1e APK keuring na vier jaar.  De keuring is ingevoerd vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid en milieu. Autoīs zwaarder dan 3500 kg moeten al na een jaar jaarlijks worden gekeurd, dit geldt ook voor taxiīs.  **** Let op: deze regels veranderen regelmatig, zie hiervoor:  op  www.rdw.nl

Om de kwaliteit te waarborgen, houdt de RDW door middel van steekproeven toezicht op de uitvoering van de APK-keuring. Ook moet de keurmeester die de keuring uitvoert aan bepaalde eisen voldoen.

Als uw auto is gekeurd ontvangt u een keuringsrapport, dit krijgt u zowel als de auto is goedgekeurd als bij afkeur.

Er is geen vaste prijs vastgesteld voor de keuring, de APK kan bijvoorbeeld deel uitmaken van een grote onderhoudsbeurt. Wel is er een vast tarief voor het afmelden van de auto bij een goedkeuring.
De datum van de zogenaamde eerste toelating is bepalend voor de keuring, deze datum kunt vinden op het kentekenbewijs deel 1 Het is meestal de datum van afgifte van het kentekenbewijs. Drie jaar na deze datum moet de auto voor het eerst worden gekeurd en voor benzine auto is dat vier jaar. U kunt uw auto al vanaf twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren. De datum waarop de keuring uiterlijk moet zijn uitgevoerd, verandert hierdoor niet. Stel dat uw auto uiterlijk 14 april gekeurd moet zijn. U kunt dan vanaf 15 februari uw auto laten keuren. 14 april blijft gewoon staan als datum waarop de keuring volgend jaar uiterlijk moet plaatsvinden. Stel de keuring dus niet uit tot het allerlaatste moment.

Verkeersveiligheid en milieu
Voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers en voor het milieu is het belangrijk dat uw auto in goede technische staat is. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft. De keuring is een momentopname. Bij goedkeuring betekent dit niet automatisch dat uw auto de rest van het jaar veilig en schoon genoeg blijft om te rijden en dat u verder geen onderhoud hoeft te plegen.

Kijk ook voor de laatste ontwikkelingen en veranderingen op  www.rdw.nl

         

      

  

  

 

Bij Autobedrijf de Vrij in Leeuwarden bent u op het juist adres voor alles wat te maken heeft met auto's !!! verkoop automobielen, reparatie / onderhoud, snelservice, APK, banden, uitlaten, accu's, schokbrekers, veerbollen (LHM systemen),  winterbanden, cruise control, parrots, carkits, airco service en reparatie, ruitreparatie, carcleaning, storing diagnose en herstel, audio, in- en ombouw accessoires, schadetaxatie en schadebemiddeling, financiering en verzekeringen

Specialist in:  CitroŽn reparaties, CitroŽn onderhoud, CitroŽn vering, CitroŽn Storingen / Diagnose, Citroen Accessoires, Citroen Onderdelen, maar natuurlijk ook (voor) elk ander merk !!!

       Graag tot ziens !!!